Limousin

Onze locaties in Limousin

Limousin is een gebied met weelderige heuvels, bossen, rijke bossen, bergen, middeleeuwse kastelen en dorpen, vruchtbare landerijen, oude rivieren, meren en duizenden bronnen. De perfecte setting voor een sprookje!

Vakantie naar Limousin

Veel Britten en Nederlanders hebben zich hier inmiddels gevestigd en terecht. Het land is overvloedig, heel landelijk en vredig en wordt doorkruist door drie rivieren; De Vienne, de Dordogne en de Charente. De kastanjerode runderen zijn wereldberoemd om hun superieure vleeskwaliteit, de robuuste eiken worden gekoesterd door wijnmakers voor het maken van hun wijnvaten, en de regio staat bekend om zijn porselein en email dat wordt gebruikt bij het maken van sieraden.

In Limousin is er één grote stad; Limoges. De stad gaat terug tot de oudheid en werd gesticht door de Romeinen, maar was in de middeleeuwen een centrum voor kunst en cultuur.

De regio Limousin is de perfecte bestemming voor diegenen die de natuur als een belangrijke rol beschouwen tijdens hun vakantie. Het is een geweldige bestemming voor kamperen, fietsen, wandelen en ontdekken en met zijn middeleeuwse kathedralen en kastelen is er altijd iets voor geschiedenisliefhebbers om van te genieten en iets dat de verbeelding van uw kinderen prikkelt. Er zijn talloze meren voor eersteklas vissen of een duik nemen als de zomers hier erg heet worden. In de Dordogne-vallei is het heerlijk zeilen en het meer van Vezere biedt uitstekende mogelijkheden om te kajakken.

Village des Monédières

3/5
Frankrijk – Limousin – Chamberet
Boothut – Boshut – Pod – Pipowagen

Afstand vanaf Utrecht
911 km

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en maak kans op € 200 korting op je volgende vakantie!