Lazio

Onze locaties in Lazio

Vakantie naar Lazio

Op vakantie naar Lazio, met de auto of met het vliegtuig? Velen vinden een vakantie naar Lazio net iets te ver om dit met de auto af te leggen en gaan liever vliegen. Anderen hebben het er graag voor over om het prachtige Lazio te bezoeken met de auto en nemen de tijd om deze reis af te leggen. Met een autovakantie begint de vakantie toch al bij de voordeur, of niet?

Lazio, het gebied met veel geschiedenis

Lazio (Latijn: Latium) is een regio in het midden van Italië die begrensd wordt door Toscane, Umbrië, Abruzzen, Molise, Campania en de Tyrreense Zee.
De naam Lazio komt van het oude volk der Latijnen. Nog vóór de Romeinen was Lazio de bakermat van de Etruskische cultuur, die onder meer prachtig beschilderde tombes nalieten.

Rome

Met Rome als hoofdstad is Lazio een zeer belangrijk gebied wat betreft geschiedenis, kunst, architectuur, archeologie, religie en cultuur. Tijdens je vakantie naar Lazio is het zeker aan te raden om Rome te bezoeken. Rome biedt een scala aan bezienswaardigheden. Een greep uit de mogelijkheden; het Pantheon, Termi di Caracalla, Castell Sant’Angelo, Piazza Navona en Fontana di Trevi.
Buiten Rome zijn verspreid over de regio ook honderden abdijen, kerken, monumenten, paleizen en andere bezienswaardigheden te vinden.

Een schat aan mooie plekjes

Het achterland van Rome is rustig en dunbevolkt. Er is echter genoeg te zien, lieflijke meren als Bolsena en Vico, historische centra van steden en dorpen, b.v. Frascati en Tivoli met z’n prachtige Villa Hadriana, prachtige tuinen van Villa Lante, de oude Romeinse haven in Ostia Antica en Etruskische vondsten in Tarquinia.
Ook produceert de streek een aantal goede wijnen. De bekendste zijn de Est! Est! Est! di Montefrascione en de Frascati. Fietsen rondom Rome is ook een feestje. In de stadjes Viterbo, Tarquinia en Necropoli kun je de overblijfselen van de Etruskische beschaving bewonderen. Ook het gebied rond de villa’s van Tivoli lenen zich uitstekend voor een fietsroute.

Vakantie naar Lazio, bezoek stranden en pretparken

Lazio heeft ook enkele mooie stranden, die in Italië grote populariteit genieten. Het landschap is licht glooiend en vooral in het zuiden ongekend mooi.
De meeste pretparken in Lazio zijn waterpretparken. Daarnaast zijn er attractieparken die vooral op kinderen zijn gericht. Het attractiepark Rainbow Magicland in Valmontone bestaat uit zes werelden, waaronder het betoverde woud en een heksenwereld. In Zoomarine bij Pomezia, een half uurtje van Rome, buitelen dolfijnen over elkaar en klappen zeeleeuwen voor zichzelf. Een vakantie naar Lazio brengt voor ieders wat moois, ga het zelf maar eens ontdekken!

Bekijk onze bestemmingen in Lazio!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en maak kans op € 200 korting op je volgende vakantie!