Contact +31 (0)492 700 292

Vakantie naar Le Marche

De Marken, in het Italiaans Le Marche genoemd, is een regio in het midden van Italië. Het ligt tussen de Adriatische zee en de Apennijnen in. Le Marche als regio kan het beste vergeleken worden met Toscane. U vindt er bergen, ongerepte natuur, prachtige stranden, authentieke dorpjes en oude historische steden. Het grote verschil tussen de twee regio’s is dat u in Le Marche nog rust, puurheid en ruimte zal vinden. Dit is iets dat in het drukke Toscane enigszins verloren is gegaan. Deze regio wordt dan ook niet voor niets het onontdekte pareltje van Italië genoemd.

Geschiedenis en cultuur

Als u tijdens uw vakantie naar Le Marche graag wat van de plaatselijke geschiedenis en cultuur ziet, dan bent u in deze regio aan het juiste adres. Deze regio heeft namelijk een ontzettend groot aanbod aan musea, historische plaatsen, monumenten en oude architectuur. Ook zijn er tientallen kastelen, forten en fortificaties. Niet alleen leuk voor de volwassenen, de kinderen zullen hier zeker hun ogen uitkijken. Daarnaast zijn er maar liefst 71 oude theaters, waarvan er meer dan de helft nog gebruikt wordt.

Vakantie naar Le Marche focus_keyword

De eetcultuur

Italië staat bekend om haar eetcultuur. De vrouwen in de familie zijn soms uren aan het koken om de meest heerlijke maaltijden op tafel te zetten. De meeste Italiaanse families eten in de middag warm, u zal er dan ook geen moeite mee hebben om tussen de middag een warme maaltijd te bestellen. Vooral Le Marche staat bekend om de authentieke Italiaanse keuken en de vele delicatessen die u er kan vinden. Tijdens uw vakantie naar Le Marche zult u merken dat dit een landbouwregio is, er staan dan ook veel verse producten op het menu. Denkt u bijvoorbeeld aan olijfolie, grappa, vleeswaren en truffels.

Het klimaat tijdens uw vakantie naar Le Marche

Het klimaat in Le Marche is mild mediterraans. Door de Apennijnen aan de ene kant en de zee aan de andere, begint de zomer al vroeg. De maanden juli en augustus kunnen als hoogtepunt behoorlijk warm worden. Als u in deze tijd op vakantie gaat, dan is het een aanrader om verkoeling aan zee te zoeken. De temperatuur van het water blijft in de zomermaanden zeer aangenaam. Zelfs als u in de wintermaanden op vakantie naar Le Marche wilt gaan, kunt u gerust uw muts en sjaal thuislaten. Kortom, een vakantie naar Le Marche is zeker ook in het voor- en het najaar de moeite waard.

Centro Vacanze Verde Azzurro focus_keyword

LE MARCHE

Verde Azzuro vakantiepark, weggestopt in de heuvels van de regio Le Marche, is zonder twijfel de ideale plek in Le Marche om een ontspannende vakantie door te brengen met sport en amusement.